Spring Steel Sheet With Smooth Double-sided PEI

4.300 ден

Плоча за 3D принтер Spring Steel Sheet With Smooth Double-sided PEI.

На залиха

Compare
Шифра: DEL1227 Категории: , ,

Овој производ е замена за челичен лим со мазен двостран PEI за оригиналните Prusa i3 MK3/S и MK2.5/S
грејни подлоги.

Грејната плоча MK52 има вградени магнети со висока температура. Овие магнети се способни цврсто да држат отстранливи пружински челични лимови. Челичниот лим со мазен двостран PEI ги користи истите листови PEI како кај MK2/S. Тоа е најдоброто решение за печатење PLA и има одлична адхезија со речиси сите материјали. Дното на вашите отпечатоци ќе биде мазно.

Можете да оставите мали траги на површината за печатење со дизната или алатки и тие обично ќе бидат посјајни од останатите. Тоа не влијае на функционалноста или адхезијата. Меѓутоа, ако сакате да имате ист изглед на површината на целата печатена плоча, можете повторно да ја обновите. Најлесен начин е да земете со тврдата страна на сув кујнски сунѓер и да ја избришете погодената област со кружни движења нежно неколку пати.

Бојата на челичниот лим може да се разликува од сликата на производот (црна, златна, зелена, итн.). Мазната PEI површина на челичниот лим како и сите други својства, остануваат исти за сите верзии во боја.

Карактеристики:

Совршен за PLA
Одлична адхезија со речиси сите материјали
Мазно дно на отпечатоци
Ситните детали ќе се залепат одлично.

Не чистете со IPA пред PETG
Мора да нанесете лепак кога печатите Flex.