Teltonika TRM250

INDUSTRIAL CELLULAR MODEM

Compare
Шифра: TEL1016 Категории: , ,

TRM250 е мобилен модем од индустриска класа со повеќе опции за поврзување LPWAN. Се одликува со NB-IoT, LTE Cat-M1 и е наназад компатибилен со EGPRS (2G).
Тој нуди исклучително долг животен циклус, мала потрошувачка на енергија и е најфлексибилната опција при надградба на поврзувањето на постоечката индустриска опрема.
TRM250 има USB интерфејс, издржливо алуминиумско куќиште и надворешна антена за подобро покривање на сигналот.
Совршен е за обезбедување на ефикасна интернет конекција во апликациите за далечинско следење.

HARDWARE
Mobile LTE (Cat-M1) / NB-IoT / EGPRS
SIM slot Mini SIM (2FF)
Antenna connector 1 x SMA
Operating Voltage 5 V – powered via microUSB
Power consumption 3.6 W Max
Configuration interface microUSB
LED indicators Power and Network status LEDs
Operating temperature -40 °C to 75 °C
Operating humidity 10 % to 90 % non-condensing
Casing material Aluminium housing
Ingress Protection Rating IP30
Dimensions (W x H x D) 74.5 x 25 x 64.5 mm
Weight 130 g
SOFTWARE
Management software Windows Connection Manager (NDIS driver)
USB Serial Driver Windows 7/8/8.1/10,
Linux 2.6/3.x/4.1~4.14,
Android 4.x/5.x/6.x/7.x/8.x
RIL Driver Android 4.x/5.x/6.x/7.x/8.x
NDIS Driver Windows 7/8/8.1/10
Gobinet Driver Linux 2.6/3.x/4.1~4.14
Linux qmi wwan Driver 3.x (3.4 and later)/4.1~4.14
Protocols TCP/UDP/PPP/FTP(S)/HTTP(S)/NTP/PING/QMI/SSL
INTERFACES
Management interface AT Commands (3GPP TS27.007, 3GPP TS27.005)
Hayes AT Command set
Enhanced AT Commands