Teltonika TRM240

INDUSTRIAL CELLULAR MODEM

Compare

Индустрискиот мобилен LTE Cat 1 модем со цврсто алуминиумско куќиште е компактен и лесен за користење уред за поврзување кој може да обезбеди мобилни способности на опремата во сите пазарни сегменти.
Тој е наназад компатибилен со 3G и 2G, затоа е оптимален избор кога станува збор за надградби на поврзување од големи размери за индустриски или јавни инфраструктури. Нуди долг и стабилен животен циклус и мала потрошувачка на енергија важни за проектите IIoT.
TRM240 доаѓа со USB интерфејс за напојување и комуникација.

HARDWARE
Mobile LTE (Cat1) / 3G / 2G
SIM slot Mini SIM (2FF)
Antenna connector 1 x SMA for LTE
Operating Voltage 5V – powered via microUSB
Power consumption 3.2 W Max
Configuration interface microUSB
LED indicators Power, Network and LTE status LEDs
Operating temperature -40 °C to 75 °C
Operating humidity 10 % to 90 % non-condensing
Casing material Aluminium housing
Ingress Protection Rating IP30
Dimensions (W x H x D) 74.5 x 25 x 64.5 mm
Weight 131 g
SOFTWARE
Management software Windows Connection Manager (NDIS driver)
USB Serial Driver Windows 7/8/8.1/10,
Windows CE 5.0/6.0,
Linux 2.6/3.x/4.1~4.14,
Android 4.x/5.x/6.x/7.x/8.x
RIL Driver Android 4.x/5.x/6.x/7.x/8.x
NDIS Driver Windows 7/8/8.1/10
Gobinet Driver Linux 2.6/3.x/4.1~4.14
Linux qmi wwan Driver 3.x (3.4 and later)/4.1~4.14
Protocols TCP/UDP/PPP/FTP(S)/HTTP(S)/NTP/PING/QMI/SSL
INTERFACES
Management interface AT Commands (3GPP TS27.007, 3GPP TS27.005)
Hayes AT Command set
Enhanced AT Commands