Creality – PLA 1.75mm 1kg – БЕЛ

1.475 ден

Creality – PLA+ 1.75mm бел филамент за 3D принтери во пакување од 1 kg.

На залиха

Compare
Шифра: FIL1568 Категории: , , ,

Creality – PLA+ 1.75mm бел филамент за 3D принтери во пакување од 1 kg.


Сите филаменти се на пластичен котур со дијаметар од 200mm, спакувани во вакуум и заштитени од влага.

Филаментот е специјално редизајниран за сите CREALITY печатари.

Во споредба со другите PLA материјали на пазарот, овој материјал е пофлексибилен, посилен и потрајен. Квалитетен материјал без меурчиња со прецизен дијаметар од 1,75 мм. Поради својата специјална формулација и подобрените својства, тој исто така се категоризира како ST-PLA или PLA+.

Отпорот на удар е 3 пати поголем од конвенционалната пластика PLA. Одлично ја задржува јачината на материјалот дури и на -10C. По отворањето, нема лоши ефекти на печатење во рок од 3-6 месеци.

Температура на главата: 190-205°C (препорачуваме 200°C  на Creality принтери со фабрички hot-end)
Температура на работната површина: Не е потребна (препорачуваме 60°C)
Се препорачува да се користи сунѓер за чистење на филаментот.

Тежина 1 кг
Боја:

Бела

Производител:

Creality

Дијаметар на котур:

200mm

Дијаметар на отворот на котурот:

56mm

Ширина на котур:

66mm

Димензионална толеранција:

±0.02mm

Свитливост:

≥60MPa

Препорака за 3D печатење:

Температура на главата: 190-205°C (препорачуваме 200°C  на Creality принтери со фабрички hot-end)
Температура на работната површина: Не е потребна (препорачуваме 60°C)
Се препорачува да се користи сунѓер за чистење на филаментот.
Исчистете ги остатоците кои се собираат на дизната при загревање.

Густина:

1.25±0.05g/gm³

Впивање на вода:

0.5%

Должина на филамент:

340m

Цврстина на истегнување:

≥60MPa

Димензии на пакување:

25.5cm x 12cm x 23cm