Flexfill 98A Luminous Green filament 500g

3.860 ден

Flexfill 98A Luminous Green филамент за 3D принтери во пакување од 500 gr.

Нема залиха

Compare
Шифра: FIL1064 Категории: , ,

Висококвалитетен филамент Flexfill 98A што се користи за FFF (исто така познат како
FDM) технологија за 3D печатење.
– Филаментот Flexfill 98A е специјално развиена термопластика, која има висока флексибилност
и одлична отпорност на триење, одлична врска помеѓу слоевите.
– Предноста на овој материјал е што може лесно да се користи во 3Д принтери, што
овозможува висок квалитет на печатење во детали и одлично ламиниране на
отпечатениот предмет.
– Flexfill 98A е произведен од материјал кој ги исполнува барањата на FDA.
– Филаментумот гарантира висока прецизност на димензијата на филаментот во рамките на толеранцијата +/-
0,1 mm, што е строго контролирано во текот на производството.

Боја:

Светло зелена

Производител:

Prusa Research

Дијаметар:

1,75 mm (+/- 0,1 mm)

Должина:

200 m

Тежина:

> 0,5 kg

Материјал:

Флексибилен (цврстина 98А)

Препорака за 3D печатење:

Специфична тежина (ASTM D1505): 1,11 g/cm3
Јачина (ASTM D638): 40 MPa
Работна температура: 200 – 220 °C
Температура на работната површина:: 30 – 50 °C
Се препорачува да се користи сунѓер за чистење на филаментот.
Исчистете ги остатоците кои се собираат на дизната при загревање.
Филаментите Flexfill 98A за 3D печатење се произведуваат на екструзивната линија со континуирано
мерење на надворешниот дијаметар од 1,75 mm.

Толеранција за дијаметри +/- 0,1 мм.

Пакување:

Филаментите Flexfill 98A се намотани на пластичен котур и се пакувани во картонска кутија. Кутијата е означена со етикета.
Вкупната тежина со амбалажата е 0,75 kg, тежината на филаментот е 0,5 kg.